reispas Vraag reispas aan

Vervoer van maandag t/m zaterdag | BEL: 06-13839915

Naoberbus

Vanaf 1 augustus 2020 gaan we weer rijden en kunt u VDB ritten aanvragen. Op onze Nieuwspagina leest u meer over de beperkende maatregelen bij het vervoer met de VDB.


De Vervoersdienst Berkelland (VDB) wordt ingezet voor ritten bij langere afstanden, veelal buiten de grenzen van Berkelland en is bedoeld voor inwoners:

✓  die om gezondheidsredenen geen gebruik kunnen maken van (openbaar)vervoer
✓  die in eigen kring of omgeving geen vervoer kunnen regelen én
✓  voor wie de Regiotaxi niet de geschikte oplossing is.
✓  die in Berkelland woonachtig zijn en ook buiten de grenzen van Berkelland vervoerd willen worden.

Mensen moeten zelfstandig, of indien nodig met hulp van de chauffeur, in en uit een personenauto kunnen stappen. Dit geldt ook voor de mensen met een rolstoel; de rolstoel moet bovendien inklapbaar zijn i.v.m. vervoer in een personenauto.

Hoe vraagt u een rit aan?

Het servicepunt van de VDB is ondergebracht bij de Stichting Berkelland Oproep Bus, beter bekend als de Naoberbus. U vraagt een rit telefonisch aan bij de NaoberBus of digitaal met het formulier dat op deze website te vinden is onder menu VDB of klik hier >> .

De rit dient minimaal 48 uur van tevoren aangevraagd te worden. In bijzondere (nood)gevallen, bv. bij plotseling ziekenhuisbezoek, kan men ook binnen 48 uur bellen, rekening houdend met de openingstijden van het servicepunt .

Het servicepunt van de NaoberBus is telefonisch te bereiken op:

  maandag t/m zaterdag van 09:00-12:00 uur
  (op zon- en feestdagen gesloten)

Telefoonnummer ✆ 06-138.399.15 (48 uur van tevoren)

 De medewerker van het Servicepunt stelt bij uw aanvraag vragen over het gewenste vervoer. De medewerker geeft deze informatie vervolgens door aan de coördinator VDB. Hij draagt zorg voor een chauffeur die u vervolgens opbelt om de laatste afspraken met u door te nemen en tenslotte de rit te bevestigen. 

U betaalt na afloop van de rit aan de chauffeur de vervoerskosten op basis van het aanvangstarief, het aantal gereden kilometers en parkeergelden (mits van toepassing).

Wat zijn de vervoerskosten?

De VDB werkt niet zoals bij de NaoberBus met een strippenkaartsysteem. U rekent bij de VDB contant af met de chauffeur. Het aanvangstarief is €2,00 aangevuld met €0,30 per gereden kilometer vanaf uw adres tot aan de bestemming en terug. Het aanvangstarief vervalt als de chauffeur van buiten uw woonplaats moet komen. In dat geval wordt het aantal kilometers dat de chauffeur van zijn woonplaats naar uw adres moet afleggen opgeteld bij het aantal ritkilometers. 

NB. Parkeergelden zijn voor rekening van de klant.

 Na afloop van de rit wordt contant met de chauffeur afgerekend. Wij vragen u hier van tevoren rekening mee te houden.

VOORBEELD VERVOERSKOSTEN
U woont in Ruurlo en wilt vervoerd worden naar het ziekenhuis in Winterswijk én terug (2x 22 Km).
SITUATIE 1 - chauffeur woont ook in Ruurlo u betaalt dan 44 Km's á €0,30 én het aanvangstarief van €2,00, de rit kost u €15,20 (exclusief parkeergeld)
SITUATIE 2 - chauffeur woont niet in Ruurlo, bv. in Borculo (7 Km) u betaalt geen aanvangstarief maar alle gemaakte Km's en dat is (2x7 Km + 2x22 Km) á €0,30, de rit kost u €17,40 (exclusief parkeergeld)