Vervoer van maandag t/m zaterdag | BEL: 06-13839915

Naoberbus

Lidmaatschap en Tarieven

Om gebruik te willen maken van het vervoer met de NaoberBus moet u voldoen aan enkele voorwaarden. 


VOORWAARDEN VERVOER NAOBERBUS 

U bent minder mobiel vanwege een beperking, u heeft geen geschikt eigen vervoer of u bent niet in staat om gebruik te maken van het openbaar vervoer.
 U dient lid te worden. Hiervoor betaalt u een bijdrage van € 30 per jaar. Er wordt geen ledenpas meer verstrekt
 Naast het lidmaatschap betaalt u per vervoersrit (enkele reis). Daarvoor stelt de NaoberBus strippenkaarten beschikbaar die tegen contante betaling bij de chauffeur kunnen worden gekocht. Afhankelijk van het aantal zones worden één of meerdere strippen afgetekend (1 zone = 1 strip, 2 zones = 2 strippen, enz).

Voor het aanvragen van het lidmaatschap kunt u contact opnemen met onze ledenadministratie of de NaoberBus telefoondienst. Wij zorgen dan dat u het aanvraagformulier krijgt toegestuurd. 
   
 ✆ 06 209.412.78 Ledenadministratie - Gonny Leussink 
 ✆ 06 138.399.15 NaoberBus telefoondienst (ma t/m zat 09:00-12:00 uur)

Strippenkaarten, over zones en wat kost een vervoersrit?

Voor de ritten met de NaoberBus geldt het volgende. De vervoersrit wordt verrekend door het laten aftekenen van strippen op een strippenkaart. Het aantal af te tekenen strippen hangt af van het aantal zones waarbinnen de rit wordt afgelegd. Eén zone betekent één strip van de strippenkaart, enz.

Daarnaast wordt voor de rit ook nog een instapstrip gerekend. De extra instapstrip wordt eenmalig bij aanvang van een rit berekend. Betreft het een retourrit dan is de extra instapstrip voor de terugrit niet nodig.

Het volgende plaatje laat zien hoe de zones (lees strippen) zijn vastgesteld voor een enkele rit:

WAS HET VORIGE PLAATJE NIET HELEMAAL DUIDELIJK, DAN IN ONDERSTAANDE TABEL
NOGMAALS UITLEG OVER AANTAL STRIPPEN PER RIT (EXCL. DE INSTAPSTRIP). 

zone (1 strip) Als u binnen de bebouwde kom van uw woonkern vervoerd wordt.
Of: u woont in het buitengebied en u wilt een rit naar uw eigen woonkern en de afstand van deze rit bedraagt minder dan 3 km ¹)
zones (2 strippen) U woont in het buitengebied en u wilt een rit naar uw eigen woonkern en de afstand van deze rit bedraagt 3 km of meer ¹)
zones (2 strippen) U wilt een rit naar een naburige woonkern en de afstand bedraagt 3 km of meer maar minder dan 10 km. Voorbeeld is een rit van Rekken naar Eibergen. ¹)
zones (3 strippen) U wilt een rit naar een naburige woonkern en de afstand bedraagt 10 km of meer maar minder dan 15 km. Voorbeeld is een rit van woonkern Borculo naar woonkern Eibergen. ¹)
zones (4 strippen) U wilt een rit naar een woonkern en de afstand bedraagt 15 km of meer maar minder dan 20 km. Voorbeeld is een rit van Ruurlo naar Eibergen. ¹)
zones (5 strippen) U wilt een rit naar een woonkern en de afstand bedraagt 20 km of meer. ¹)

 ¹) Start uw rit vóór 09:00 uur of ná 18:00 uur, dan kost het u één extra strip per enkele reis, ongeacht het aantal zones waar binnen u reist.

Er zijn 2 soorten strippenkaarten of losse kaartjes te verkrijgen bij de chauffeur van de bus of de auto:

 

NB. De oranje 24 strippenkaart heeft nog een achterkant met 14 strippen.

De strippenkaarten of losse kaartjes dienen contant of met een pinpas te worden afgerekend met de chauffeur. Wat betaal je nu voor de strippenkaarten en wat kost dit per strip?

Per 1 oktober 2023 zijn de prijzen: 

 10 strippenkaart €13,50 per strip is dat € 1,35 
 24 strippenkaart €30,00 per strip is dat € 1,25
 los kaartje (1 strip) €1,50 per strip is dat € 1,50


Strippenkaarten worden in de bus/auto verkocht, u kunt afrekenen met een pinpas (per 1 juni 2021) of met contant geld, bij voorkeur gepast.

Kosten meerijden mantelzorger/begeleider

Een mantelzorger rijdt gratis mee mits de betreffende klant niet zelfredzaam is en dus afhankelijk is van een begeleider. Een mantelzorger van een klant waarvoor met de klant een kostenregeling is afgesproken, bijv. in het kader van de WMO, daarvoor geldt dat de manterzorger de rit betaalt volgens het geldende strippenkaartsysteem van de NaoberBus.

naar boven