reispas Vraag reispas aan

Vervoer van maandag t/m zaterdag | BEL: 06-13839915

Naoberbus

Corona COVID-19

1 AUGUSTUS 2020 - NAOBERBUS & DE VERVOERSDIENST BERKELLAND (VDB) RIJDEN WEER.

Het bestuur heeft samen met de coördinatoren besloten tot het​ herstarten van de dienstverlening van de Naoberbus en de Vervoersdienst Berkelland (VDB) per 1 augustus 2020.

De d​oor het kabinet ingevoerde versoepelingen plus de toenemende vraag van cliënten en instellingen en de bereidheid bij de vrijwilligers om weer te gaan rijden vormen de aanleiding voor de hervatting van de dienstverlening. De versoepelingen stellen ons in staat om binnen de regelgeving onze service weer op te starten 1)

De NaoberBus ritten zijn op maandag t/m zaterdag, maar de rijtijden beperken zich tot de uren tussen 09:00-17:00 uur (laatste rit start 16:30 uur). De rijtijden en dagen voor de VDB blijven onveranderd 7 dagen in de week van 06:00-18:00 uur.

Een ritaanvraag voor de NaoberBus kan alleen tussen 09:00-12:00 uur (ma t/m za) op het bekende telefoonnummer 06-13839915. Een ritaanvraag voor de VDB kan bij de telefoondienst van de NaoberBus én op elk tijdstip van de dag via het VDB webformulier

Op basis van de protocollen zoals uitgegeven door het KNV en de vakbonden is een eigen protocol gemaakt. Voor de planners en de chauffeurs wordt een instructiemiddag georganiseerd om iedereen op de hoogte te brengen van de protocollen en de hygiëne maatregelen.

De chauffeurs van de Naoberbus dragen persoonlijke beschermingsmiddelen zoals voorgeschreven in het protocol.

 De Noaberbus rijdt voorlopig alleen met de bus. Daarbij wordt een maximum aantal van vier (4) passagiers gehanteerd. Voor de VDB geldt een maximum van twee (2) passagiers.

Let op: Passagiers van de Naoberbus en de VDB moeten zelf zorgen voor een niet medisch mondkapje.

1) Sectorprotocol Veilig Zorgvervoer vanaf 18 jaar en ouder van KNV/FNV/CNV Vakmensen en de richtlijnen van het RIVM.