reispas Vraag reispas aan

Vervoer van maandag t/m zaterdag | BEL: 06-13839915

Naoberbus

Lidmaatschap en Tarieven

Om gebruik te willen maken van het vervoer met de NaoberBus moet u voldoen aan enkele voorwaarden. Voor het vervoer met de VDB en de voorwaarden verwijzen we naar de VDB webpagina. In verband met Corona zijn de voorwaarden voor zowel de NaoberBus als de VDB aangepast. Daarover leest u uitgebreid op onze Nieuws pagina.


VOORWAARDEN VERVOER NAOBERBUS (VOOR DE VDB GELDEN ANDERE VOORWAARDEN >>

U bent minder mobiel vanwege een beperking, u heeft geen geschikt eigen vervoer of u bent niet in staat om gebruik te maken van het openbaar vervoer.
 U dient in het bezit te zijn van de NaoberBus reispas. De reispas is tevens het bewijs van lidmaatschap en kost € 30  per 12 maanden ¹).
 Naast het lidmaatschap betaalt u per vervoersrit (enkele reis). Daarvoor stelt de NaoberBus strippenkaarten beschikbaar die tegen contante betaling bij de chauffeur kunnen worden gekocht. Afhankelijk van het aantal zones worden één of meerdere strippen afgetekend (1 zone = 1 strip, 2 zones = 2 strippen, enz).

¹) De reispas kunt u hier aanvragen, maar u kunt ook contact opnemen met  onze ledenadministratie of NaoberBus telefoondienst. Wij zorgen dan dat u het aanvraagformulier krijgt toegestuurd. 
   
 ✆ 06 209.412.78 Ledenadministratie - Gonny Leussink (ma t/m vr ná 16 uur)
 ✆ 06 138.399.15 NaoberBus telefoondienst (ma t/m zat 09:00-12:00 uur)

Strippenkaarten, over zones en wat kost een vervoersrit?

U betaalt per vervoersrit (enkele reis), de NaoberBus kent geen retourtarieven. De vervoersrit wordt verrekend door het laten aftekenen van strippen op een strippenkaart. Het aantal af te tekenen strippen hangt af van het aantal zones waarbinnen de rit wordt afgelegd. Eén zone betekent één strip van de strippenkaart, enz. Het volgende plaatje laat zien hoe de zones (lees strippen) zijn vastgesteld. Verderop wordt e.e.a. in woorden uitgelegd.

ZONETABEL versus STRIPPEN

➀ zone

Als u binnen de bebouwde kom van uw woonplaats vervoerd wordt, dan wordt per enkele reis 1 strip afgetekend. ¹)

➀ zone U woont in het buitengebied en u wilt een rit naar uw eigen woonkern. Als de afstand van deze rit minder dan 3 km is, dan wordt per enkele reis 1 strip afgetekend. ¹)
zones U woont in het buitengebied en u wilt een rit naar uw eigen woonkern maar de afstand van deze rit is 3 km of meer, dan worden per enkele reis 2 strippen afgetekend. ¹)
zones U wilt een rit naar een naburig stad/dorp en de afstand bedraagt 3 km of meer maar minder dan 10 km, dan worden per enkele reis 2 strippen afgetekend. Voorbeeld is een rit van Rekken naar Eibergen. ¹)
zones U wilt een rit naar een naburig stad/dorp en de afstand bedraagt 10 km of meer maar minder dan 15 km, dan worden per enkele reis 3 strippen afgetekend. Voorbeeld is een rit van woonkern Borculo naar woonkern Eibergen. ¹)
zones U wilt een rit naar een stad/dorp en de afstand bedraagt 15 km of meer, dan worden per enkele reis 4 strippen afgetekend. Voorbeeld is een rit van Ruurlo naar Eibergen. ¹)
¹) Start uw rit vóór 09:00 uur of ná 18:00 uur, dan kost het u één extra strip per enkele reis, ongeacht het aantal zones waar binnen u reist.

 

Er zijn 2 soorten strippenkaarten of losse kaartjes te verkrijgen bij de chauffeur van de bus of de auto:

NB. De oranje 24 strippenkaart heeft nog een achterkant met 14 strippen.

De strippenkaarten of losse kaartjes dienen contant te worden afgerekend met de chauffeur. Wat betaal je nu voor de strippenkaarten en wat kost dit per strip?

 
 10 strippenkaart €13,00 per strip is dat € 1,30 
 24 strippenkaart €30,00 per strip is dat € 1,25
 los kaartje (1 strip) €1,50 per strip is dat € 1,50

Kosten meerijden mantelzorger/begeleider

Een mantelzorger rijdt gratis mee mits de betreffende klant niet zelfredzaam is en dus afhankelijk is van een begeleider. Een mantelzorger van een klant waarvoor met de klant een kostenregeling is afgesproken, bijv. in het kader van de WMO, daarvoor geldt dat de manterzorger de rit betaalt volgens het geldende strippenkaartsysteem van de NaoberBus.

Groepsvervoer en tarieven

LET OP - Door de Coronamaatregelen is een aantal beperkingen van kracht met betrekking tot het vervoer van groepen. Neem daartoe contact op met de telefoondienst van de Naoberbus en vraag naar de mogelijkheden.

Groepsvervoer met de NaoberBus is mogelijk voor zover het vervoer betreft voor onze doelgroep. Voor groepsvervoer is het lidmaatschap geen vereiste. In onze bus kunnen maximaal 7 personen zonder rolstoel plaatsnemen, terwijl maximaal 2 personen met een rolstoel en 4 personen zonder rolstoel mogelijk zijn. In de bus is er geen beperking voor plaatsing van rollators mits deze inklapbaar zijn.

Groepsvervoer is ook mogelijk buiten de standaard vervoersdagen. We zijn daarbij wel afhankelijk van beschikbare chauffeurs.

Voor groepsvervoer gelden afwijkende tarieven. Aanvragen voor groepsvervoer kunnen worden ingediend bij de NaoberBus telefoondienst.

naar boven